Yogaretreats

Ett par gånger om året har jag yogaretreats i Beddingestrand på sydkusten mellan Trelleborg och Ystad. Dessa helger ligger mig väldigt varmt om hjärtat. Det är inte många timmar vi tillbringar tillsammans, men känslan blir som efter att ha varit iväg på en lång resa. Ett retreat ger var och en möjlighet att varva ner, vara mer närvarande och ta hand om sig själv. I denna värld som är så fylld av valmöjligheter och olika intryck hela tiden, behövs en oas där man har tid att koppla av, lyssna inåt och känna in hur man har det och vad man önskar av livet. På en yogaretreat får du möjlighet till det.

YOGA OCH MEDITATION I BEDDINGESTRAND en heldag i tystnad

Jag önskar dig varmt välkommen till en heldagsretreat i tystnad i Garnhuset i Beddingestrand, denna plats som har himmel och hav som sin närmsta granne. Här tillbringar vi dagen tillsammans med yoga och meditation, andningsövningar och stillhet, promenader och reflektion. Syftet med dagen är att ge dig en paus i tillvaron, en möjlighet att stanna upp, släppa vardagens bestyr och ge dig själv omsorg och omtanke. I slutet av november omsluter mörkret oss och julen står för dörren. Då kan det vara extra skönt att få vila, stiga åt sidan för en stund och bara slappna av i en behaglig miljö. Dagen är i tystnad och ger oss möjlighet att förankra oss i oss själva och stänga av det brus som vi oftast omges av.

Vi tillbringar dagen i Garnhuset som bokstavligen ligger på stranden i Beddingestrand. Förr hängde fiskarna sina garn här. Idag är det ett varsamt renoverat hus med en stor sal och vacker veranda. Här kommer vi yoga och meditera. Här kan du vila, reflektera och skriva. Under dagen serveras hemlagad vegetarisk mat som får alla dina sinnen att jubla! Både kroppen och sinnet får sitt.

Jag som håller i dagen heter Ingrid Banheden Breisner. Jag har haft yogan som min ledsagare sen de sena tonåren och sen 2013 undervisar jag i yoga, då jag och min man också startade Nyttoliv Hälsocenter i Svedala. I mina klasser finns nybörjare och de som varit med sen starten. Jag anpassar nivån efter klassens kapacitet och förmåga och jag tror att min bakgrund som högstadielärare i 25 år hjälper mig att vara lite ”steget före” och känna in individens behov. Mina klasser präglas av en önskan att bli så bekant som möjligt med sig själv, sitt inre och få en ökad kroppsmedvetenhet och förståelse för den egna kroppen.

Vad gäller yogan så passar den alla, såväl nybörjare som vana yogautövare. Ta med egen yogamatta, filt, ev yogablocks och meditationskudde om du har. Ta också med en bok för dina tankar och funderingar.

Preliminärt program:

10.00 Vi möts för en välkomstfika och kort presentation
10.45 Mjuk, flödande yoga med andningsövningar och avslutande avslappning
12.15 Vägledd meditation och tid för reflektion
13.00 Lunch
14.15 OSHO Meditation Nadabrahma
15.30 Yinyoga med avslutande sound healing meditation och tid för reflektion
17.30 Middag med samtal.
18.30 Avslut

När: lördagen den 20 mars 10.00 -19.00.
Var: Garnhuset, Beddingestrand
Pris: 950:- inklusive allt.
Anmälan och frågor: info@nyttoliv.se

Ingrid på ayurvediskt center i Indien

 

 

21105664_10203502385358144_5107166297929579636_n

”En helt fantastisk, både magisk och trevlig yogaretreat! Så mycket lugn, svett och reflektioner. Jag är så glad att jag kom med på detta och jag kommer att vilja vara med igen.

Måste också säga ett stort TACK till kocken; kolossalt god mat, fika och frukost. Min mage, själ och mitt sinne har inte mått så här bra på länge!

Andas in, andas ut och LE…..Namasté”

”Jag tänkte mig en helg där jag kunde landa i mig själv, bli lugn och hitta inspiration till goda vanor igen som att äta bra, ta hand om kroppen och sinnet.

Jag är väldigt glad över helgen som infriade alla mina förväntningar; yogan var bra, maten var god och en ny upplevelse för mig och väckte
ett intresse för vegetarisk mat. Lika viktig var den andliga inre resan med meditation.

Upplägget var lagom med tid för egen DSC_0895reflektion emellanåt, omgivningarna vackra och vädret underbart.

Stort Tack!”

”Tack Ingrid för ett fantastiskt upplägg av yogaretreat! Du har verkligen tänkt på allt och det känns så lyxigt att få så mycket yoga på en gång, fin inramning och mycket god mat. Så tacksam!”