Yogaretreats

Ett par gånger om året har jag yogaretreats, ibland i tystnad,  i Beddingestrand på sydkusten mellan Trelleborg och Ystad. Dessa helger ligger mig väldigt varmt om hjärtat. Det är inte många timmar vi tillbringar tillsammans, men känslan blir som efter att ha varit iväg på en lång resa – en resa inombords. Ett retreat ger var och en möjlighet att varva ner, vara mer närvarande och ta hand om sig själv. I denna värld som är så fylld av valmöjligheter och olika intryck hela tiden, behövs en oas där man har tid att koppla av, lyssna inåt och känna in hur man har det och vad man önskar av livet. På en yogaretreat får du möjlighet till det.

 

YOGA OCH MEDITATION I BEDDINGESTRAND
en heldag i tystnad
12 mars 2022

Jag önskar dig varmt välkommen till en heldagsretreat i tystnad i Garnhuset i Beddingestrand, denna plats som har himmel och hav som sin närmsta granne. Här tillbringar vi dagen tillsammans med yoga och meditation, andningsövningar och stillhet, promenader och reflektion. Syftet med dagen är att ge dig en paus i tillvaron, en möjlighet att stanna upp, släppa vardagens bestyr och ge dig själv omsorg och omtanke. En dag då fokus ligger på dig, närvaro i kroppen och där tystnaden ger dig möjlighet att stänga av det yttre och rikta blicken inåt – för att lyssna.
Vi tillbringar dagen i Garnhuset som bokstavligen ligger på stranden i Beddingestrand. Förr hängde fiskarna sina garn här. Idag är det ett varsamt renoverat hus med en stor sal och vacker veranda. Här kommer vi yoga och meditera. Här kan du vila, reflektera och skriva. Själva platsen inbjuder till detta med havet som bakgrundsmusik och ett stort lugn som vilar i huset. Under dagen serveras hemlagad vegetarisk mat som får alla dina sinnen att jubla! Både fika, lunch och middag ingår i priset så kroppen och sinnet får sitt.

Jag som håller i dagen heter Ingrid Banheden Breisner. Jag har haft yogan som min ledsagare sen de sena tonåren och sen 2013 undervisar jag i yoga, då jag och min man också startade Nyttoliv Hälsocenter i Svedala. I mina klasser finns nybörjare och de som varit med sen starten. Jag anpassar nivån efter klassens kapacitet och förmåga och jag tror att min bakgrund som högstadielärare i 25 år hjälper mig att vara lite ”steget före” och känna in individens behov. Mina klasser präglas av en önskan att bli så bekant som möjligt med sig själv, sitt inre och få en ökad kroppsmedvetenhet och förståelse för den egna kroppen och för sinnet.
Yogan passar alla, såväl nybörjare som vana yogautövare. Ta med egen yogamatta, filt, ev yogablocks och meditationskudde om du har. Ta också med en bok för dina tankar och funderingar.

Sagt av tidigare deltagare:
”Vilken härlig dag som stärkte inifrån och ut. Att allt skedde i total tystnad tillsammans med andra öppna människor var något som gjorde den inre resan än mer påtaglig. Tusen tack Ingrid 🥰för suveränt upplägg, omtanke och värme. Hälsa maken och tacka för den utsökta nyttiga middagen och lunchen!”

”Stort tack återigen för i lördags! Har försökt få fram hur bra det var på sociala medier och hylla dig. Det var så givande! Svårt att ge feedback på något som du skulle utveckla eller ändra, för jag tyckte det var så välbalanserat och gott hela dagen.
Det är väl lite hur man går in i dagen och vad man har för förväntningar som också kan påverka ens upplevelser av dagen. Jag var väldigt mottaglig för att vara med efter lång period av jobb hemifrån, rätt lite aktiviteter och längtan efter detta.
Balansen i programmet var väldigt bra: flödesyogan för att få igång kroppen, nedvarvning med meditation som gjorde att man hade en skön känsla i kroppen till maten och långlunchen med egentid. Jag blev proppmätt – så gott- så det var skönt att få gå ut. Meditationen efter lunch var bra för att komma på plats igen. Den var som jag sa i lördag häftig. Det tyckte vi nog alla. Den gick på djupet! Gott med yinyogan och ditt fantastiska klangbad som bara var som en present till oss.Och som jag sov sen! Jag var så sömnig när jag kom hem och var väldigt ointresserad av Mello (mer än vanligt) och lade mig efter den helt nockad och sov djupt och längre än vanligt! Känns som jag har massor med extra energi den här veckan nu.”

Preliminärt program:
10.00 Vi möts för en välkomstfika och kort presentation. Därefter går vi in i tystnad.
10.45 Mjuk, flödande yoga med andningsövningar och avslutande avslappning
12.30 Vägledd meditation och tid för reflektion
13.30 Lunch
14.15 OSHO meditation
15.30 Yinyoga med avslutande sound healing meditation och tid för reflektion
17.30 Middag då vi får prata.
18.30 Dagen avrundas

När: 12 mars 2022, 10.00-19.00
Var: Garnhuset, Beddingestrand
Pris: 1350:- inklusive allt.
Anmälan och frågor: ingrid.banheden@nyttoliv.se

 

 

 

 Sagt om Ingrids yogahelger i Beddinge:
”Tack från djupet av mitt hjärta till er, Ingrid och Hasse. Så alldeles underbart att få tillbringa en hel helg och verkligen landa i mig själv, just i Beddingestrand och tillsammans med min”äldsta fina vän.” Service bättre än på det finaste hotell, fantastisk mat. Det var så skönt att vi var en så liten grupp, så jag vågade släppa ut sorgen som bott i mitt hjärta. Underbart skönt att få vara i kroppen på/i olika yogaövningar. Oljor – underbara! En fantastisk resa i mig själv.”

”Har verkligen sett fram emot yogahelgen. Hade inte några direkta bilder eller förutspådda tankar om hur det skulle bli. Var ett par veckor innan rädd att jag skulle missa detta om jag blev sjuk. Flera förkylda/sjuka. Jag klarade mig! Det har verkligen varit toppen genom hela helgen! Jag har lärt mig en hel del. Jag har ”landat” och fått ny energi. Miljön vid havet är så givande och ger en ”extra-allt-upplevelse.” Yogapassen har varit suveräna. Maten har varit jättegod. Upplägget med två pass på lördagen och ett pass på söndagen samt tid till egna reflektioner, egen tid har varit toppen. Sharing var något nytt – lite pirrigt innan men väldigt fint och givande. Tack Ingrid och assistent Hasse!”

”Bra upplägg. Tillräckligt mycket tid per sak och mellan passen. Garnhuset är en trevlig lokal som ligger underbart. Underbart att vara på stranden och nära havet. God mat. Att vi bor i sommarstugan gör att upplevelsen känns familjär och hemtrevlig. Vi deltagare kommer varandra nära och det blir både givande och roliga diskussioner. Sharing är en intressant upplevelse och det är ett bra tillfälle att reflektera över dagen och tankar som har bubblat upp. Att få ventilera sina upplevelser om man vill det.”

”Det har varit två sköna dagar med tid för omsorg om både kropp och själ. Yogaövningarna kändes bra i kroppen och kombinationen med promenader vid havet och goda måltider tillsammans var mycket bra. Jag har fått en helg som ger mersmak och det känns som att jag hittar tillbaka till det intresse jag har för balans i livet. Svårt att ta sig den tiden ibland men jag är väldigt nöjd att jag gav mig själv denna helg. Tack så mycket.”

”En upplevelse! Härlig natur med hav och sol. God mat. Inkvarteringen fungerade bra. Ingrid är proffsig. Upplägget fungerade mycket bra. Vi har fått mycket av allt. Återkommer gärna. Allt till stor belåtenhet.”

”Det har varit en fantastisk helg! Jag tycker du haft en bra balans mellan skrivövningar, egna reflektioner och yoga samt egentid. Skrivövningarna har varit enkla men har ju gett mer än man trodde. Den tysta sinnespromenaden är skön! Den gör att man kommer in i en mer djup och reflekterande sinnesnärvaro. Du råder ju inte över vilka som anmäler sig till detta, men jag måste säga att det varit fantastiska möten med så underbara kvinnor! Att få komma nära och att alla vågar öppna sig är dock din förtjänst! Både med din tillåtande yoga men också eftersom du är en så fantastisk skön person! Vill tacka dig för en underbar yogahelg!”

 

 

Ingrid på ayurvediskt center i Indien