Yogaresor

Att resa är att leva! Att få möta nya kulturer, nya människor och sig själv i nya situationer är verkligen fantastiskt! Ett par gånger om året erbjuder jag resor till platser jag själv tycker mycket om. När vi förflyttar oss från vår vardagliga plats och kommer någon annanstans händer det något med oss. Vi uppmärksammar oss själva, andra och platsen på ett helt annat sätt och det kan vara nära eller långt borta. Resorna har lite olika teman beroende på vart vi åker, men yoga och meditation är alltid med som bas. 
Jag samarbetar med människor som har en lokal kännedom om trakten vi åker till. På så vis får vi uppleva det där lilla extra långt från turiststråken och vi får tillgång till platsen på ett mycket djupare sätt. Jag önskar dig en trevlig läsning och hoppas jag kan locka med dig på en resa eller retreat.

Nyttoliv Hälsocenter ställer lagstadgad resegaranti enligt resegarantilagen hos Kammarkollegiet,
vilket ger dig som resenär en extra trygghet.

Kontakta info@nyttoliv.se för mer information och utförligt reseprogram.

 

Yogaresa till Frankrike

Languedoc-Roussillon
sydvästra Frankrike 
18 - 22 maj

En riktig feelgoodresa!

Vi reser till Languedoc-Roussillon i sydvästra Frankrike, där vår svenska guide My möter oss och visar det bästa av sin del av landet. Det blir mat, vin, historia och kultur. Vi upplever bl a Canal du Midi till fots och gamla stan i Carcassonne, båda Unesco-skyddade. Vi vandrar runt Katharborgarna och får berättat för oss deras ruskiga historia. Vi tar en tur till Port Leucate vid Medelhavet och besöker ostronodlarna och bjuds på dagsfärska ostron. Vi besöker sommarrestaurangen uppbyggd på stranden och som bjuder på fantastiskt god mat. Naturligtvis tar vi  ett dopp i det salta Medelhavet.
Varje morgon börjar med ett skönt yogapass hemma vid poolen, för att väcka kroppen till liv och för att vi ska vara riktigt närvarande på resan.

En resa att minnas och njuta av länge.

Resfakta: 

Tid: 18 – 22 maj 2022
Plats: Languedoc-Roussillon
Boende: lantgård med egen pool
Pris: 12.750:-
Anmälan: senast 31 mars 2022
Ledare: Ingrid Banheden Breisner och My Nilsson
För anmälan och information: info@nyttoliv.se

Yogaresa till Färöarna

Atlantens pärla med spektakulära naturupplevelser! 28 juni - 3 juli

En oförglömlig resa – ett minne för livet!
På Färöarna finns en natur och urkraft som trollbinder och som inte lämnar någon oberörd. Upplev orörd natur och magnifika vattenfall, havsturer och grottor, fjordar och klippor – en idealisk plats för att finna lugn och ro och hämta krafter.

Vi reser i en liten grupp tillsammans med vår yogainstruktör Ingrid Banheden Breisner och vår reseledare och guide, Björg Wiberg. Björg är född och uppvuxen på Färöarna och talar färöiska, danska och svenska. Sedan 35 år är hon bosatt i Sverige men åker ofta till Färöarna och känner därför väl till trakterna och människorna.

Vi bor i Torshavn, världens minsta huvudstad, på ett hotell precis vid fjorden. På programmet står bl a yoga varje morgon, vandring, en tur till ön Nolsoy där tiden nästan stått stilla och tystnaden är total, en båttur till Vestmannaklipporna, ”hemma hos”-middag hos Anna och Oli och mycket mer!

Resfakta: 

Tid: 28 juni-3 juli 2022
Plats: södra Färöarna
Boende: Hotel Djurhuus i Torshavn
Pris: 16.950 kronor
Anmälan: senast  31 mars 2022
Ledare: Ingrid Banheden Breisner och Björg Wiberg
För anmälan och information: info@nyttoliv.se

Yogaresa till Italien

Alagna i italienska Alperna
31 augusti - 4 september

Vandring och mountainbike

Vi åker till Alagna, denna genuina bergsby som ligger på 1200 meters höjd. Här bor vi på anrika Hotel Monterosa byggt 1860, placerat mitt i byn och dess stolthet. På hotellets nedre plan finns en mycket trevlig bar som är både frukostställe för den lokala befolkningen och After Ski, After Work och After vandring. :) Alltså i princip öppen hela dagen. 
Dagarna börjar med yoga i den fantastiska matsalen. Sedan är vi redo för en stärkande frukost innan det är dags att ge sig ut på dagens äventyr. Mycket uteliv och fysisk aktivitet står på programmet. Luften är så frisk och hälsosam här så bara det är en orsak att resa hit! Vi vandrar kortare och längre vandringar och åker mountainbike längs floden Sesia. Kanske tar vi ett dopp i den friska bergskällan i närheten av hotellet.  Middagarna äts hemma på hotellet, luncherna äter vi någonstans uppe på berget beroende på var vi befinner oss. Kort sagt en resa med stor Sound of Music-känsla och  naturupplevelser utöver det vanliga.

Varmt välkommen till några härliga, aktiva dagar i Alperna!

Resfakta:

Tid: 31 augusti – 4 september 2022
Plats: Alagna, Valsesia, Italien
Boende: Hotel Monterosa, Alagna
Pris: 8.950 kronor
Anmälan: senast 31 mars 2022
Ledare: Ingrid Banheden Breisner
För anmälan och information: info@nyttoliv.se