Yogaresor

Att resa är att leva! Att få möta nya kulturer, nya människor och sig själv i nya situationer är verkligen fantastiskt! Ett par gånger om året erbjuder jag resor till platser jag själv tycker mycket om. När vi förflyttar oss från vår vardagliga plats och kommer någon annanstans händer det något med oss. Vi uppmärksammar oss själva, andra och platsen på ett helt annat sätt. Det kan vara nära eller långt borta. På resorna erbjuder jag bland annat yoga, meditation, vandring, kultur, god mat och härliga möten.
Jag samarbetar med människor som har en lokal kännedom om trakten vi åker till. Det blir på så vis en dimension till och vi får tillgång till platsen, och samtidigt oss själva, på ett mycket djupare sätt. Jag önskar dig en trevlig läsning och hoppas jag kan locka med dig på en resa eller retreat.
Kontakta info@nyttoliv.se för mer information och utförligt reseprogram.

Yoga, vandring, mat och vin i Languedoc-Roussillon

Följ med till södra Frankrike på en riktig feelgoodresa 9-13 maj 2018 (Kristi Himmelfärdshelgen)!
vindruvor lättad
buffé bild
DSC_0311

 

 

 

 

 

 

Tänk att komma till en plats och bli guidad av någon med fantastiska kunskaper om platsens historia, kulturen, om franska språket och om mat och vin. Tänk att bo på en plats där vi startar dagen med ett yogapass på terrassen och sedan kanske ett dopp i poolen. Därefter sätter du dig till bords för en välsmakande frukost innan det är dags att ge sig ut på dagens äventyr.

I Languedoc-Roussillon finns My Nilsson, vår vinciceron och guide. My är uppvuxen utanför Svedala men redan i 20-årsåldern lämnade hon Sverige för studier och arbete med vin och gastronomi i Frankrike. Numera bor hon med sin franska familj på en gård en timme ifrån Toulouse. My driver eget företag som exporterar vin till Sverige. Hon arbetar enbart med vinodlare som inte använder kemiska bekämpningsmedel, för goda och hälsosamma viner.
Ingrid Banheden Breisner är med på resan som yogainstruktör och reseguide. Varje dag börjar med ett yogapass innan frukost för den som vill. Det blir också yoga och meditation under dagen eller framåt kvällen, när det passar in i programmet. Ingrid driver NyttoLiv Hälsocenter i Svedala tillsammans med sin man. På NyttoLiv har hon fem yogaklasser i veckan, ordnar resor, föreläsningar och events, allt i hälsans tecken.
Tycker du om att yoga och vara ute i naturen? Tycker du om att vandra och uppleva det naturliga, genuina och äkta? Tilltalas du av det franska köket, de franska vinerna och den franska kulturen? Vill du uppleva något alldeles unikt långt bortom turiststråken, dagar fyllda med aktiviteter men utan stress? Då är denna resa som klippt och skuren för dig!

 

carcassonne-014

lr3

d5019830-8f9c-4c7b-9c27-aa31faae387f.c10

 

 

 

 

 

 

Det blir fyra härliga dagar tillsammans. Vi bor på ett litet slott som heter le Château de ma mère. Här har vi hela stället för oss själva. Det är stort och rymligt med pool på terrassen, dubbelrum och stora allrum. Slottet omgärdas av en härlig park och solrosfält.

Här kan du läsa mer om slottet: https://www.abritel.fr/location-vacances/p596529

Det blir besök i Carcassonne, denna underbara medeltidsstad som är som tagen ur en Disneyfilm med Törnrosaslott. Vi är nära Canal du Midi, så naturligtvis ska vi ta en tur med kanalbåt. Båda dessa sevärdheter är klassade av UNESCO som världsnaturarv. Eftersom My är vår vinguide bjuder hon oss att besöka en vingård där hon berättar om vinets historia. En dag är vi också hembjudna till My där vi äter en genuin fransk middag med utsikt mot Pyrenéerna!

Yoga, vandring och meditation hör ihop så en dag ger vi oss ut på vandring i omgivningarna. Vid tillfälle kommer My ut och serverar lunch till oss mellan ett träd eller två. Jag skulle kunna skriva en hel uppsats om denna resa, så härlig är den.

Resefakta:
Pris per person: 12.750 kronor

I priset ingår:


I priset ingår inte:


Bokning:

Boka via e-post eller telefon. Vi skickar därefter bokningsbekräftelse samt en faktura. Handpenning på
2.000 kr per person skall vara oss tillhanda 10 dagar efter bokningsbekräftelsens datum. Slutbetalning  9 mars 2018.
Vi reserverar oss för ändringar i programmet samt för prishöjningar pga valutakursförändringar.
Avbokningsvillkoren specificeras på bokningsbekräftelsen.
Övrigt: Ovan pris och program gäller vid 12 deltagare på resan.

Sista anmälningsdag 20 december 2017

Varmt välkommen!/Bienvenue!

Ingrid och My