Yogaklasser

Jag har haft yogan som min ledsagare i över 30 år. I mer än 25 år undervisade jag i språk på högstadiet. Nu leder jag yogaklasser istället. Förr var det ungdomar och nu är det yogadeltagare. När jag beslutade mig för att satsa mer på yogan utbildade jag mig till Global Yoga lärare 2013, en yogaform som hämtat inspiration från bl a Iyengar yoga och ashtanga yoga. Med en lång erfarenhet och deltagande hos många olika yogalärare runt om i världen har jag satt ihop yogaklasser som passar mig och som jag tycker om att undervisa i.

Nu håller jag i två olika slags yogaformer. Yinyoga är en yogaform där alla rörelser görs sittande eller liggande. Varje position hålls i upp till fem minuter och stort fokus läggs vid andningen, närvaro, bindväv, leder och ligament. Det är som en långsam stretching som hjälper musklerna och dig själv att bli djupt avslappnade. Flödesyoga är en dynamisk yogaform med mycket rörelse där kroppen mjukas upp inifrån och ut. Flödet kommer igång, musklerna värms upp och rörelserna utförs från en kroppsdel till en annan. En fysisk yogaform med fokus på andning och muskler. Passet börjar uppmjukande och går mot alltmer utmanade fysiska positioner som når en peak. Därefter planar passet ut och leder mot avslappning.

Jag håller i sex yogapass i veckan, alla på Nyttoliv förutom ett förmiddagspass. Klasserna hålls i en lugn, skön miljö med dämpad belysning, tända ljus och med härlig musik i bakgrunden. Doftspridaren sänder ut behagliga dofter från eteriska oljor som sprids i rummet. Varje yogapass är unikt utifrån gruppens förutsättningar och ger en skön paus i tillvaron, en möjlighet att hämta energi men också på samma gång få vila, i närvaro i dig själv.

Tillbaka