Yogaklasser

MORGONYOGA MED INGRID

Yoga, meditation och djupa andetag hjälper oss att hantera situationer med mycket oro. Alltmer upptäcks yogans urgamla tradition och hur välgörande det är för oss människor, särskilt i dessa tider.

Därför bjuder jag nu in dig till Morgonyoga två gånger i veckan i maj. Vi startar dagen tillsammans med mjukgörande, uppvärmande yogarörelser som väcker kroppen till liv. Meditation och andningsövningar förstärker känslan av lugn och ett stilla sinne och den känslan sitter oftast i hela dagen.

Tisdagar och fredagar 7.00 – 7.30 från den 12 maj möts vi on-line via Zoom. Hitta en lugn plats i ditt hem där du kan rulla ut din matta. Har du ingen matta går ett liggunderlag eller en handduk också bra. Du laddar ner appen Zoom via dator eller mobil. Varje pass kostar 30:- som du swishar till 0734304230. Skicka din mailadress till mig så skickar jag länken till Zoom en stund innan passet och bjuder in dig. Vill du ha musik under ditt pass, gå in på Spotify och sök på nyttoliv. Där finns musiklistor, bl a en som heter Morgonyoga. Har du musik igång behöver det vara på annan enhet än där yogan är. Annars hör du inte mig.

Jag hoppas detta blir ett hjälpmedel för dig i denna tid och tänker att två morgonpass i veckan i maj kan sen göra att du själv kan fortsätta under sommaren när rörelserna sitter och du fått lite rutin.

Namasté Ingrid

YOGA PÅ HEDEN

Sedan flera somrar tillbaka håller jag i Yoga på Heden. Vi möts 8.00 på morgonen på denna vackra plats där Bedinge Golfbana låg förr i tiden. Med utsikt över havet och solens väg upp över himlen gör vi yoga tillsammans under en timmes tid. Yogan är uppmjukande, uppvärmande och sätter igång flödet i kroppen. Under passet är det fokus på andningen, denna källa till liv, och närvaro i kroppen och i nuet. Helt enkelt en mycket fin start på dagen! Yogan passar alla, både vana yogautövare och nybörjare. Ingen föranmälan krävs utan du kommer när du kan. Passet kostar 80 kronor som du betalar med swish eller kontant på plats. Ta med egen yogamatta. Har du ingen yogamatta går det bra med ett liggunderlag eller eventuellt en handduk. Klä dig i träningskläder som inte sitter åt men som blir på plats. Passet ställs enbart in vid regn. Är du tveksam om det blir ett pass eller inte, smsa mig på morgonen på 0734304230.
För att komma till Gamla Golfbanan i Beddinge kör du ner på Flaskpostvägen från väg 9, svänger vänster och så är du framme vid Heden som nu är ett naturskyddsområde.
Varmt välkommen!
Ingrid Banheden Breisner 

MINA YOGAKLASSER

Yogan är min ledsagare sedan de sena tonåren. I mer än 25 år undervisade jag i språk på högstadiet. Nu leder jag yogaklasser istället. Förr var det ungdomar och nu är det yogadeltagare. När jag beslutade mig för att satsa mer på yogan utbildade jag mig till Global Yoga lärare 2013. En yogaform som hämtat inspiration från bl a Iyengar yoga och ashtanga yoga. Och som också ger en möjlighet för den utbildade att sätta sin egen prägel på klasserna. Utifrån min långa erfarenhet och deltagande hos många olika yogalärare har jag satt ihop mina yogaklasser. Klasser som jag tycker mycket om att undervisa i.

Jag håller i två olika slags yogaformer. Yinyoga är en yogaform där alla rörelser görs sittande eller liggande. Varje position hålls i upp till fem minuter. Stort fokus läggs vid andningen och närvaro i rummet. Denna yogaform är främst för bindväv, leder och ligament. Som en långsam stretching hjälper den musklerna och dig själv att slappna av. Efteråt känner du dig djupt avslappnad och lugn. Flödesyoga är en dynamisk yogaform med mycket rörelse där kroppen mjukas upp inifrån och ut. Flödet kommer igång, musklerna värms upp och rörelserna utförs från en kroppsdel till en annan. En fysisk yogaform med fokus på andning och muskler. Passet börjar uppmjukande. Det går alltmer mot utmanade fysiska positioner som når en peak. Därefter planar passet ut och avslutas med avslappning, shavasana.

I dagsläget har jag sex yogapass i veckan, alla på Nyttoliv i Svedala, förutom ett förmiddagspass. Klasserna hålls i en lugn, skön miljö. Dämpad belysning, tända ljus och med härlig musik i bakgrunden. Doftspridaren sänder ut behagliga dofter från eteriska oljor som sprids i rummet. Varje yogapass är unikt utifrån gruppens förutsättningar. Passet ger en skön paus i tillvaron. En möjlighet att hämta energi men också få vila, i närvaro i dig själv.

Alla yogaklasser är på Nyttoliv Hälsocenter vid Stortorget i Svedala. Förutom onsdagsklassen som är på Tennishallen. Yogaklasserna betalas med faktura som skickas ut vid terminens start. Om du missar någon gång under terminen finns det möjlighet att ta igen i en annan grupp och i mån av plats. Anmäler du dig till flera yogaklasser får du 25% rabatt på den billigaste klassen.

Yogan passar alla och anpassas efter gruppens konstellation och behov. Kom gärna en stund innan så du hinner landa och varva ner. Ta med egen yogamatta om du har. Här finns även några till utlåning. Vi har också yogamattor till försäljning.

För anmälan eller frågor vänligen kontakta Ingrid Banheden Breisner på ingrid.banheden@nyttoliv.se eller tel: 040-403533

Kom du också och prova – ett andetag i sänder!
Namasté

 

INDIVIDUELL YOGA

Jag erbjuder individuell yoga till dig som vill ha ett yogaprogram anpassat för dig. Kanske vill du fördjupa dig i vissa yogapositioner. Kanske har du värk/smärta eller känner att kroppen inte riktigt är i balans. Kanske har du inte möjlighet att komma på ett yogapass men vill träna hemma. Orsakerna kan vara många.  

Vi bestämmer tid via telefon eller mail. Du berättar vad du vill ha ut av vårt möte. Jag förbereder mig och så ses vi på avtalad tid. Passet tar cirka 90 minuter och du investerar 850:- i din hälsa. Du får med dig ett program med övningar att göra hemma. Maila till ingrid.banheden@nyttoliv.se eller ring på 0734-304230.

YOUTUBE

På Youtube finns några sekvenser med yoga att göra hemma. Även filmklipp inspelade i Indien!
Sök på Youtube; Ingrid Banheden Breisner.

 

 

Till anmälan:

 

 

Tillbaka