Yogaklasser

Jag har haft yogan som min ledsagare i över 30 år. I mer än 25 år undervisade jag i språk på högstadiet. Nu leder jag yogaklasser istället. Förr var det ungdomar och nu är det yogadeltagare. När jag beslutade mig för att satsa mer på yogan utbildade jag mig till Global Yoga lärare 2013, en yogaform som hämtat inspiration från bl a Iyengar yoga och ashtanga yoga. Med en lång erfarenhet och deltagande hos många olika yogalärare runt om i världen har jag satt ihop yogaklasser som passar mig och som jag tycker om att undervisa i.

Nu håller jag i två olika slags yogaformer. Yinyoga är en yogaform där alla rörelser görs sittande eller liggande. Varje position hålls i upp till fem minuter och stort fokus läggs vid andningen, närvaro, bindväv, leder och ligament. Det är som en långsam stretching som hjälper musklerna och dig själv att bli djupt avslappnade. Flödesyoga är en dynamisk yogaform med mycket rörelse där kroppen mjukas upp inifrån och ut. Flödet kommer igång, musklerna värms upp och rörelserna utförs från en kroppsdel till en annan. En fysisk yogaform med fokus på andning och muskler. Passet börjar uppmjukande och går mot alltmer utmanade fysiska positioner som når en peak. Därefter planar passet ut och leder mot avslappning.

Jag håller i sex yogapass i veckan, alla på Nyttoliv förutom ett förmiddagspass. Klasserna hålls i en lugn, skön miljö med dämpad belysning, tända ljus och med härlig musik i bakgrunden. Doftspridaren sänder ut behagliga dofter från eteriska oljor som sprids i rummet. Varje yogapass är unikt utifrån gruppens förutsättningar och ger en skön paus i tillvaron, en möjlighet att hämta energi men också på samma gång få vila, i närvaro i dig själv.

Individuell yoga:

Nu erbjuder jag individuell yoga till dig som vill ha ett yogaprogram anpassat för dig. Det kan vara att du vill fördjupa dig i vissa yogapositioner, har värk/smärta eller känner att kroppen inte riktigt är i balans och vill få övningar som fokuserar just på detta. Kanske har du svårt att hitta tid till att komma på ett yogapass men vill träna hemma… Orsakerna kan vara många men utgår från en önskan om att kunna göra yoga hemma med ett specifikt program utifrån din kropps förutsättningar.

Vi bestämmer tid via telefon eller mail. Du berättar vad du vill ha ut av vårt möte, jag förbereder mig och så ses vi på avtalad tid. Passet tar cirka 90 minuter och du investerar 750:- i din hälsa. Du får med dig ett program med övningar att göra hemma. Maila till ingrid.banheden@nyttoliv.se eller ring på 0734-304230.

Youtube:

På Youtube finns några sekvenser med yoga att göra hemma och nu finns också tre nytillskott med filmklipp inspelade i Indien!
Sök på Youtube; Ingrid Banheden Breisner.

VÅRENS YOGAKLASSER:

Tisdagar (med start den 28 januari)
7.00 – 7.45 Flödesyoga för att väcka kroppen till liv inför dagen. 12 ggr á 1100 kronor. (100:- per gång.)

17.30 – 18.30 Yinyoga 12 ggr á 1300. (120:- per gång.)

19.00 – 20.15 Flödesyoga med mer fysiska och dynamiska rörelser. 12 ggr á 1500 kronor. (140:- per gång.)

Onsdagar (med start den 29 januari)

9.30 – 10.45 Flödesyoga Obs! På Tennishallen. 12 ggr á 1500 kronor. (140:- per gång.)

Torsdagar (med start den 30 januari)

17.30 – 18.30 Yinyoga 12 ggr á 1300 kronor. (120:- per gång.)

19.00 – 20.15 Flödesyoga med mer fysiska och dynamiska rörelser. 12 ggr á 1500 kronor. (140:- per gång.)

 

Alla yogaklasser är på Nyttoliv Hälsocenter vid Stortorget i Svedala, förutom onsdagsklassen som är på Tennishallen. Yogaklasserna betalas med faktura som skickas ut vid terminens start. Om du missar någon gång under terminen finns det möjlighet att ta igen i en annan grupp och i mån av plats. Anmäler du dig till flera yogaklasser får du 25% på den billigaste klassen.

Yogan passar alla och anpassas efter gruppens konstellation och behov. Kom gärna en stund innan så du hinner landa och varva ner. Ta med egen yogamatta om du har. Här finns även några till utlåning. Vi har även yogamattor till försäljning.

För anmälan eller frågor vänligen kontakta Ingrid Banheden Breisner på ingrid.banheden@nyttoliv.se eller tel: 040-403533

Kom du också och prova – ett andetag i sänder!
Namasté

 

Till anmälan:

 

 

Tillbaka