Yogaklasser

Yogan är min ledsagare sedan de sena tonåren. Från början var det mest de fysiska övningarna som tilltalade mig, men efterhand alltmer den filosofiska delen. Jag kände igen ord och tankar från mitt eget sätt att se på livet. Det hjälpte mig att hitta en förankring i tillvaron. Det fick mig att förstå att jag inte var ensam om att se på livet så här. Min drivkraft är att hjälpa människor att hitta sin inre röst. Att förstå att vi har en otrolig kapacitet inombords och om vi lyssnar lite mer inåt kan vi höra denna röst inombords. Det ger oss en oerhörd styrka att veta att vi kan och att veta att vi inte hela tiden är i händerna på någon annan. ”Om du inte står för något faller du för allt!” som Emil Jensen så fint säger.

I mer än 25 år undervisade jag i språk på högstadiet. Nu leder jag yogaklasser istället. Förr var det ungdomar och nu är det yogadeltagare. Jag vägleder människor i de olika yogarörelserna och även att hitta in i sin egen kropp. Att bli aktsam om den och lyssna på dess signaler när kroppen säger ifrån. En ökad kroppsmedvetenhet. Tonvikten ligger på att du får möjlighet att hitta en oas i dig själv. Att för stunden släppa taget om det yttre och bli mer bekant med din egen kropp. En inre resa. Som en upptäcktsfärd i den egna kroppen. Kanske kommer du till platser där du aldrig varit förr eller för mycket länge sen. Ett äventyr i dig själv – så nära! Det är också ett tillfälle att få vara närvarande i nuet och känna trygghet i dig själv. Nog så viktigt i dessa tider där det kan storma rejält runt omkring. Och yogan passar alla, ung som gammal, van yogautövare eller nybörjare.

När jag beslutade mig för att satsa mer på yogan utbildade jag mig till Global Yoga lärare 2013. En yogaform som hämtat inspiration från bl a Iyengar yoga och ashtanga yoga. Och som också ger en möjlighet för den utbildade att sätta sin egen prägel på klasserna. Utifrån min långa erfarenhet och deltagande hos många olika yogalärare har jag satt ihop mina yogaklasser. Klasser som jag tycker mycket om att undervisa i.

Jag håller i två olika slags yogaformer. Yinyoga som är en yogaform där alla rörelser görs sittande eller liggande. Varje position hålls i upp till fem minuter. Stort fokus läggs vid andningen och närvaro i rummet. Denna yogaform är främst för bindväv, leder och ligament. Som en långsam stretching hjälper den musklerna och dig själv att slappna av. Efteråt känner du dig djupt avslappnad och lugn. Flödesyoga är en dynamisk yogaform med mycket rörelse där kroppen mjukas upp inifrån och ut. Flödet kommer igång, musklerna värms upp och rörelserna utförs från en kroppsdel till en annan. En fysisk yogaform med fokus på andning och muskler. Passet börjar uppmjukande. Det går alltmer mot utmanade fysiska positioner som når en peak. Därefter planar passet ut och avslutas med avslappning, shavasana.

I dagsläget har jag sex yogapass i veckan, alla på Nyttoliv Hälsocenter vid Stortorget i Svedala, förutom ett förmiddagspass. Klasserna hålls i en lugn, skön miljö. Dämpad belysning, tända ljus och med härlig musik i bakgrunden. Doftspridaren sänder ut behagliga dofter från eteriska oljor som sprids i rummet. Varje yogapass är unikt utifrån gruppens förutsättningar. Passet ger en skön paus i tillvaron. En möjlighet att hämta energi men också få vila, i närvaro i dig själv.

För anmälan eller frågor vänligen kontakta Ingrid Banheden Breisner på ingrid.banheden@nyttoliv.se eller tel: 040-403533. På www.nyttoliv.se finns mer information om klasserna och anmälan.

Kom du också och prova – ett andetag i sänder!
Namasté

Sedan flera somrar tillbaka håller jag i Yoga på Heden. Vi möts 8.00 på morgonen på denna vackra plats där Bedinge Golfbana låg förr i tiden. Med utsikt över havet och solens väg upp över himlen gör vi yoga tillsammans under en timmes tid. Yogan är uppmjukande, uppvärmande och sätter igång flödet i kroppen. Under passet är det fokus på andningen, denna källa till liv, och närvaro i kroppen och i nuet. Helt enkelt en mycket fin start på dagen! Yogan passar alla, både vana yogautövare och nybörjare. Ingen föranmälan krävs utan du kommer när du kan. Passet kostar 80 kronor som du betalar med swish eller kontant på plats. Ta med egen yogamatta. Har du ingen yogamatta går det bra med ett liggunderlag eller eventuellt en handduk. Klä dig i träningskläder som inte sitter åt men som blir på plats. Passet ställs enbart in vid regn. Är du tveksam om det blir ett pass eller inte, smsa mig på morgonen på 0734304230.

För att komma till Gamla Golfbanan i Beddinge kör du ner på Flaskpostvägen från väg 9, svänger vänster och så är du framme vid Heden som nu är ett naturskyddsområde.
Varmt välkommen!
Ingrid Banheden Breisner 

Tid: Onsdagar v. 24-35 8.00-9.00
Plats: Heden (Gamla Golfbanan i Beddingestrand)
Pris: 80 kr.
Anmälan: ingen föranmälan

 

INDIVIDUELL YOGA

Jag erbjuder individuell yoga till dig som vill ha ett yogaprogram anpassat för dig. Kanske vill du fördjupa dig i vissa yogapositioner. Kanske har du värk/smärta eller känner att kroppen inte riktigt är i balans. Kanske har du inte möjlighet att komma på ett yogapass men vill träna hemma. Orsakerna kan vara många.  

Vi bestämmer tid via telefon eller mail. Du berättar vad du vill ha ut av vårt möte. Jag förbereder mig och så ses vi på avtalad tid. Passet tar cirka 90 minuter och du investerar 850:- i din hälsa. Du får med dig ett program med övningar att göra hemma. Maila till ingrid.banheden@nyttoliv.se eller ring på 0734-304230.

YOUTUBE

På Youtube finns några sekvenser med yoga att göra hemma. Även filmklipp inspelade i Indien!
Sök på Youtube; Ingrid Banheden Breisner.

 

 

Till anmälan:

 

 

Tillbaka