DSC_0920Yoga är för mig ett förhållningssätt till livet som jag har haft med mig i hela mitt vuxna liv. I de sena tonåren var det först de fysiska övningarna jag tog till mig, men efterhand som jag fördjupade mig i den filosofiska delen av yogan, kände jag igen ord och tankar från mitt eget sätt att se på livet. En förankring, en livboj att ta till och som fick mig att förstå att jag inte var ensam om att se på livet så här.

Ett ord jag tycker mycket om är ödmjukhet. Vi har alla kommit olika långt på livets väg och en del trasslar in sig i snår ett tag innan de hittar upp på vägen igen. Vördnad inför detta och inga pekpinnar. Här kommer yogan in som min vägledning och hjälper mig vara respektfull inför livet och människorna. Men även inför mig själv de dagar då det är lite svårare att vara ödmjuk, i synnerhet mot mig själv.

Min drivkraft är att hjälpa människor att hitta sin inre röst. Om vi lyssnar lite mer på oss själva kan vi höra en fantastisk inre röst som berättar för oss hur det ligger till. Det ger oss en oerhörd styrka att veta att vi kan och att vi inte är i händerna på någon annan. Min önskan är att var och en tänker: ”Det är mitt liv och min tid och detta liv ska förvaltas på bästa sätt”.

Sedan några år tillbaka har mitt liv genomgått ett skifte där jag har slutat undervisa som högstadielärare och fortsätter att undervisa i mina yogaklasser. Jag vägleder människor i de olika yogarörelserna och även att hitta in i sin egen kropp, bli aktsam om den och lyssna på dess signaler när kroppen säger ifrån.

Idag har jag sex yogaklasser igång i Svedala där jag också bor. Jag älskar dessa klasser där människor möts och yogar tillsammans med utgångspunkt från där var och en är.

Tonvikten ligger på att du får möjlighet att hitta en oas i dig själv, släppa taget om det yttre för en stund och bli mer bekant med din egen kropp. En inre resa. Du går på upptäcktsfärd i den egna kroppen och kommer till platser där du kanske aldrig varit förr eller för mycket länge sen. Ett äventyr i dig själv – så nära! Det är också ett tillfälle att få vara närvarande i nuet och känna en trygghet i dig själv, nog så viktigt i dessa tider där det kan storma rejält runt omkring.

Yoga

Klasserna hålls i en varm och behaglig miljö, med härliga dofter från doftspridaren och lugn musik i bakgrunden. Vi gör flödande, uppmjukande övningar som värmer upp kroppen inifrån och ut. Stort fokus läggs vid andningen, denna källa till ett bra liv som vi bär inom oss – alltid – men inte alltid utnyttjar.

www.nyttoliv.se finns mer information om klasserna och anmälan.

Kom du också och prova – ett andetag i taget!

Ingrid