Yoga

Yoga

Yoga är för mig ett förhållningssätt till livet som jag har haft med mig sedan de sena tonåren. Från början var det de fysiska övningarna jag tog till mig, men efterhand som jag fördjupade mig i den filosofiska delen av yogan, kände jag igen ord och tankar från mitt eget sätt att se på livet. Det hjälpte mig att hitta en förankring i tillvaron och fick mig att förstå att jag inte var ensam om att se på livet så här.

Min drivkraft är att hjälpa människor att hitta sin inre röst. Om vi lyssnar lite mer på oss själva kan vi höra denna röst inombords. Det ger oss en oerhörd styrka att veta att vi kan och att vi inte hela tiden är i händerna på någon annan. ”Om du inte står för något faller du för allt!” som Emil Jensen så fint säger.

Sedan några år tillbaka har mitt liv genomgått ett skifte där jag slutat undervisa som högstadielärare och istället undervisar i mina yogaklasser. Jag vägleder människor i de olika yogarörelserna och även att hitta in i sin egen kropp, bli aktsam om den och lyssna på dess signaler när kroppen säger ifrån. Kroppsmedvetenhet.

Idag har jag sex yogaklasser igång i Svedala där jag också bor. Jag älskar dessa klasser där människor möts och yogar tillsammans med utgångspunkt från där var och en befinner sig just nu.

Tonvikten ligger på att du får möjlighet att hitta en oas i dig själv, släppa taget om det yttre för en stund och bli mer bekant med din egen kropp. En inre resa. Du går på upptäcktsfärd i den egna kroppen och kommer till platser där du kanske aldrig varit förr eller för mycket länge sen. Ett äventyr i dig själv – så nära! Det är också ett tillfälle att få vara närvarande i nuet och känna en trygghet i dig själv, nog så viktigt i dessa tider där det kan storma rejält runt omkring.

Klasserna hålls i en varm och behaglig miljö, med härliga dofter från doftspridaren och lugn musik i bakgrunden. Vi gör flödande, uppmjukande övningar som värmer upp kroppen inifrån och ut. Stort fokus läggs vid andningen, denna källa till ett bra liv som vi bär inom oss – alltid – men inte alltid utnyttjar.

www.nyttoliv.se finns mer information om klasserna och anmälan.

Kom du också och prova – ett andetag i taget!

Ingrid