Om mig

Om  mig
Här kan du läsa om mig. På min hemsida delar jag med mig av mina tankar och reflektioner under bloggfliken. Du kan läsa om mina yogaklasser, resor och om aktuella yogaevenemang. Jag heter Ingrid Banheden Breisner.
I nästan hela mitt vuxna liv har jag undervisat. Jag älskar att se människor växa, stå sidan om och vägleda dem till att hitta sin egen förmåga och tilltro till att de faktiskt kan själva. I närvaro utan att ta ifrån personen det egna ansvaret. Språk ligger mig väldigt varmt om hjärtat. Därför blev det naturligt att jag utbildade mig till högstadielärare i svenska, engelska och franska. Jag arbetade med ungdomar i över 25 år. Fast månadslön, fasta rutiner och många underbara möten med elever! …, tills jag för några år sedan sa upp mig och bytte bana. Det var dags att bryta upp, ta språnget och kasta sig ut i det okända.

Personlig utveckling
2011 träffade jag min man, min själsfrände. Med långa förhållanden bakom oss, beslöt vi att ge vår relation nycklar att ta till när vi hamnade i situationer där livet gick lite i baklås. Efter endast tre månaders förhållande åkte vi på vår första relationskurs. Den gav oss så många redskap att använda både i vår egen relation och i förhållande till andra människor. Denna första kurs har gett upphov till många fler i personlig utveckling.

Nyttoliv Hälsocenter
2013 startade vi NyttoLiv Hälsocenter AB i Svedala, där vi också bor. På NyttoLiv marknadsför jag, håller i yogaklasser och ger kurser i regndroppsmassage. På sätt och vis är det fortfarande undervisning jag bedriver. Jag vägleder människor i de olika yogarörelserna. Jag hjälper dem också att hitta in i sin egen kropp, bli aktsam om den och lyssna på dess signaler när kroppen säger ifrån.  I regndroppskurserna är det lätt för mig att förklara eftersom jag har gjort det i hela mitt liv!

Fridykning, havet och yoga
Fridykning är ett stort intresse som vävs in på olika sätt i mitt liv. Jag älskar havet och har alltid haft det nära mig. Jag älskar det meditativa som fridykningen bidrar med. Att vara i det element jag stortrivs i och samtidigt få den här djupa, meditativa känslan som fridykning ger är en fantastisk kombination. En frihet och lätthet både rent kroppsligt och sinnesmässigt som är oslagbar. Yoga och fridykning passar varandra som hand i handske. Mycket är gemensamt som att ta det där djupa, lugna andetaget. Favoritdykplatsen är Dahab vid Röda Havet, en pärla på jorden.

Arbete och fritid i samklang
Jag kan inte helt säkert säga när jag arbetar och när jag är ledig. Denna gräns har alltmer suddats ut eftersom jag alltmer har möjlighet att göra det som är min passion. Möta människor, yoga, resa och vara en ödmjuk vägledare. Varmt välkommen att följa mig här och vad jag företar mig i livet. Kanske möts vi någon gång, på ett retreat eller en resa, eller i butiken på Nyttoliv.