Om mig

Jag heter Ingrid och här på min hemsida delar jag med mig av tankar och betraktelser under bloggfliken, om aktuella yogaretreats och resor och om coaching.
I nästan hela mitt vuxna liv har jag undervisat. Jag älskar att se människor växa, stå sidan om och vägleda dem till att hitta sin förmåga och sin tilltro till att de faktiskt kan själva. I närvaro utan att ta ifrån personen det egna ansvaret. Eftersom språk ligger mig varmt om hjärtat blev det naturligt att jag utbildade mig till högstadielärare i svenska, engelska och franska och arbetade med ungdomar i över 25 år. Fast månadslön, fasta rutiner och många underbara möten med elever! …, tills jag för några år sedan sa upp mig och bytte bana. Det var dags att bryta upp, ta språnget och kasta sig ut i det okända.

2011 träffade jag min man, min själsfrände. Med långa förhållanden bakom oss, beslöt vi att ge vår relation nycklar att ta till när vi kanske hamnade i situationer där livet gick lite i baklås. Efter endast tre månaders förhållande åkte vi på vår första relationskurs som gav oss så många redskap att använda både i vår egen relation men även i förhållande till andra människor. Denna första kurs har gett upphov till många fler i personlig utveckling.

2013 startade vi NyttoLiv Hälsocenter AB i Svedala, där vi också bor. På NyttoLiv håller jag i yogaklasser och ger kurser i regndroppsmassage. På sätt och vis är det fortfarande undervisning jag bedriver. Jag vägleder människor i de olika yogarörelserna och hjälper dem också att hitta in i sin egen kropp, bli aktsam om den och lyssna på dess signaler när kroppen säger ifrån.  I regndroppskurserna är det lätt för mig att förklara eftersom jag har gjort det i hela mitt liv!

Fridykning är ett stort intresse som vävs in på olika sätt i mitt liv. Jag älskar havet och har alltid haft det nära mig. Jag älskar det meditativa, som fridykningen bidrar med. Att vara i det element jag stortrivs i och samtidigt få den här djupa, meditativa känslan som fridykning ger är en fantastisk kombination. En frihet och lätthet både rent kroppsligt och sinnesmässigt som är oslagbar. Yoga och fridykning passar varandra som hand i handske och har mycket gemensamt. Favoritdykplatsen är Dahab i Röda Havet, en pärla på jorden.

Jag kan inte helt säkert säga när jag arbetar och när jag är ledig. Denna gräns håller alltmer på att suddas ut eftersom jag också alltmer har möjlighet att göra det jag brinner för och som är min passion. Möta människor, yoga, resa och vara en ödmjuk vägledare. Varmt välkommen att följa mig här och vad jag företar mig i livet. Kanske möts vi någon gång, på ett retreat eller en resa, eller i butiken på Nyttoliv. <3